Vanaf vandaag sta ik geregistreerd in het kwaliteitsregister voor uitvaartverzorgers.

Uitvaartverzorger is helaas geen beschermd beroep. Iedereen mag zich uitvaartverzorger noemen. Uitvaartverzorgers die zijn ingeschreven in het Kwaliteitsregister Uitvaartverzorgers hebben aantoonbare kennis en ervaring als uitvaartverzorger.

www.kwaliteitsregisteruitvaartverzorgers.nl

Opbaring zonder kist of bed koeling

*Vertraagt het proces van ontbinding en bederf van het lichaam
*Is eenvoudig en makkelijk in het gebruik
*Levert economische besparingen in vergelijking met andere conserveringssystemen
*Absorbeert giftige en onwelriekende gassen die vrijkomen bij de ontbinding van organisch materiaal
*Vermindert de geuroverlast

Nederlands enige glossy over alles rond de dood. De één vindt het een taboe, de ander heeft het tot in de puntjes geregeld en de volgende ziet wel hoe het loopt. Afscheid nemen? Het blijkt geen makkelijk gespreksonderwerp. Maar toch: soms moeten we wel. En hoe doen we het dan of hoe doen anderen het voor jou? Laten we onze nabestaanden het afscheid regelen? En echt: zó leuk kan het zijn. Op zoek naar de kist die het lekkerste ligt, het mooiste plekje onder de prachtigste boom van het bos voor later, gedenksieraden om te koesteren en de mooiste auto’s voor de allerlaatste trip… LATER licht vele tipjes van de sluier op en maakt het onderwerp DOOD voor iedereen bespreekbaar op een toegankelijke manier en met een eigenwijze blik. Een hippe frietkot op de begrafenis? Waarom niet….

Op vrijdagmiddag 27 oktober a.s. wordt een memoriezerk onthuld voor de stoffelijke resten van vijf personen die eerder werden aangetroffen in de Sixma-grafkelder in Huizum Dorp.

Daaraan voorafgaand vindt in de Dorpskerk om 15:00 uur een publiekelijk toegankelijke ceremonie plaats waarbij wordt stilgestaan bij het leven van betrokkenen en het bijzondere verhaal rond hun stoffelijke resten en hun definitieve rustplaats op de adellijke afdeling van het monumentale Huizumer kerkhof pal naast de Dorpskerk.

OUDEHASKE – Vrijdagmiddag is crematorium Haskerpoort van uitvaarverzorger Van der Zwaag onder grote publieke belangstelling officieel geopend.

Op 24 oktober jl. vond een extra Algemene Ledenvergadering plaats van Begrafenis- en Crematievereniging Dokkum en Omstreken. Tijdens deze vergadering hebben de leden ingestemd met de overname van het uitvaartcentrum en de bouw van een nieuw crematorium door Respectrum Crematoria B.V.

Crematorium Wâldhôf in Opeinde, nabij Drachten, verlengt de standaardtijdsduur van diensten. Waar nabestaanden vroeger anderhalf uur kregen, krijgen ze vanaf nu twee uur de tijd. Dit geldt voor crematies, waarbij gebruik wordt gemaakt van de aula en de koffiekamer.

De gemeente Smallingerland gaat verschillende strooivelden aanleggen op haar begraafplaaten. Op deze manier hoopt de gemeente in te spelen op de trend dat steeds meer mensen kiezen voor cremeren. Ook gaat de gemeente onderzoek doen naar natuurbegraven, dat meldt De Leeuwarder Courant.

 

De Raad van State heeft de bezwaren van omwonenden van de Jousterweg in Oudehaske afgewezen. De omwonenden zijn tegen de komst van een crematorium in hun straat, maar de Raad van State vindt dat het crematorium er mag komen, dat meldt De Leeuwarder Courant.

In opdracht van Van der Lans & Busscher Staatsievervoer uit Den Haag ontwikkelde carrosseriebouwer RemetzCar uit Lisse de eerste volledig elektrische Tesla rouwwagen. “Het is een échte wereldprimeur”, glundert directeur Jan Busscher trots.