‘EEN LAATSTE BEHOUDEN VAART …’

Uitvaartpraam

Veel mensen hebben iets met water, door hun hobby of het werk wat ze doen of gedaan hebben. Had uw dierbare overledene ook iets met water, dan is het mogelijk om uw overledene met kist, begeleid met naasten te vervoeren over het water en naar zijn of haar laatste rustplaats te brengen. Veel begraafplaatsen en crematoria in Friesland liggen op loopafstand van het vaarwater.

Ook is het een mogelijkheid om de as van uw overledene te verstrooien over het water. Daarbij kan een korte ceremonie plaatsvinden, zoals het strooien van bloemen, het afspelen van muziek of het uitspreken van een persoonlijk woord.

Iedereen kan gebruik maken van de uitvaartpraam, dus ook wanneer de uitvaart niet door Uitvaartzorg Bijlsma is verzorgd. Voor het gebruik van de uitvaartpraam met schipper wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd, de bijdrage gaat naar stichting kinderen kankervrij (KiKa).

Historie

Deze praam is in 1905 gebouwd in opdracht van Thomas Hotzes Bijlsma uit Earnewald, bij de scheepswerf van Arend Bijlsma in Warten. De praam werd tot 2011 gebruikt voor het vervoer van vee, machines en mest over het water. De praam is altijd in eigendom van de familie Bijlsma geweest en is in 2012 volledig gerestaureerd.

Call Now Button