1 mei 2014: Noordelijke provinciale landschappen maken streekeigen uitvaartkist

1 mei 2014: Noordelijke provinciale landschappen maken streekeigen uitvaartkist

De natuurorganisaties Het Drentse Landschap, It Fryske Gea en Het Groninger Landschap hebben gezamenlijk met een aantal Noordelijke uitvaartorganisaties een duurzaam gemaakte uitvaartkist laten ontwerpen met de toepasselijke naam Landschapskist. De uitvaarkisten worden geproduceerd door een uitvaartkistenmakerij uit Dokkum.

De drie natuurorganisaties zetten zich in voor het behoud van de natuur in Drenthe, Friesland en Groningen . Ze vinden het belangrijk dat producten uit de natuur zoveel mogelijk worden hergebruikt. Met de landschapskist wordt aan deze visie op een hele bijzondere wijze uiting gegeven. Om gevarieerde bossen te krijgen moeten er zo af en toe bomen worden verwijderd. Het hout dat van goede kwaliteit is, wordt nu gebruikt voor het maken van de uitvaartkisten. En dat is voor veel mensen een mooie gedachte want daardoor ontstaat een prachtige verbinding tussen mens en natuur en de kringloop van leven en dood. Bovendien vindt men het aansprekend dat er hout uit de eigen omgeving wordt gebruikt voor de uitvaartkist. De natuur wordt bovendien nog eens extra gesteund omdat de natuurorganisaties een deel van de opbrengst ontvangen dat vervolgens weer gebruikt kan worden voor het natuuronderhoud. De betrokken uitvaartondernemers bieden de kist inmiddels aan bij de uitvaarten die zij verzorgen.

Duurzame kwaliteit
De milieuvriendelijke landschapskisten worden op ambachtelijke wijze vervaardigd door uitvaartkistenmakerij Kaspersma. Het hout dat wordt gebruikt wordt niet behandeld waardoor de uitvaartkisten niet alleen een natuurlijke uitstraling hebben maar ook minder belastend zijn voor het milieu. Ook voor de bekleding van de binnenzijde van de kist is gekozen voor duurzaam gemaakt linnen. De uitvaartkist is opgenomen in het zogeheten GreenLeave pakket van de betrokken uitvaartorganisaties waarmee een duurzame uitvaart wordt aanboden.

Informatie
Op de website www.landschapskist.com kunnen belangstellenden meer informatie vinden over deze bijzondere uitvaartkist.

Geen reactie's

Geef een reactie

Call Now Button