Crematorium Wâldhôf verlengt standaardtijden van diensten

Crematorium Wâldhôf verlengt standaardtijden van diensten

Crematorium Wâldhôf in Opeinde, nabij Drachten, verlengt de standaardtijdsduur van diensten. Waar nabestaanden vroeger anderhalf uur kregen, krijgen ze vanaf nu twee uur de tijd. Dit geldt voor crematies, waarbij gebruik wordt gemaakt van de aula en de koffiekamer.

Rust en ruimte
“We merkten in de praktijk dat anderhalf uur voor veel families net te kort was”, vertelt (plaatsvervangend) manager Marco van Gessel. “Ons uitgangspunt is dat nabestaanden met een goed gevoel afscheid kunnen nemen. En daarbij hoort ook alle rust en ruimte voor de plechtigheid zelf en de condoleance achteraf.”

Zelf in te delen
Van Gessel: “Bovendien wil de ene familie langer gebruikmaken van de aula, bijvoorbeeld omdat er veel sprekers zijn. Anderen willen juist langer napraten in onze koffiekamer. Daarom mogen nabestaanden zelf kiezen hoe lang ze in de aula en koffiekamer willen blijven. Een dienst van drie kwartier en een koffietafel van vijf kwartier is dus geen probleem. Voorheen reserveerden we altijd drie kwartier voor de aula en drie kwartier voor de koffietafel. De indeling laten we nu over aan de familie.”

Tijd voor catering
Een ander voordeel van de langere standaardtijd, is dat er nu meer ruimte is voor uitgebreide catering. “Steeds meer nabestaanden vragen om een buffet of lunch na het afscheid”, vertelt Van Gessel. “Maar drie kwartier is daar net te weinig tijd voor. Nu kunnen we de families serveren wat ze willen: van diverse maaltijdarrangementen tot luxe buffetten en broodjes met soep. Als ze de laatste dienst van de dag reserveren, dan kunnen we zelfs een afscheid zonder vaste eindtijd aanbieden. Dit betekent dat de familie zolang mag blijven als ze willen. Dat biedt alle tijd en ruimte voor een buffet.”

Alles is mogelijk
Wie toch anderhalf uur (of korter) afscheid wil nemen, kan ook nog steeds terecht bij Crematorium Wâldhôf. “Op verzoek kunnen we ook een kortere tijdsduur in ons crematorium reserveren. Daarnaast bieden wij nog diverse andere mogelijkheden voor een passend afscheid. Daar vertellen we graag meer over. Vrijwel alles is mogelijk.” Van Gessel besluit: “Wij komen graag tegemoet aan de wensen van nabestaanden, zodat ze echt afscheid kunnen nemen met een goed gevoel.”

Geen reactie's

Geef een reactie

Call Now Button