Drachten wil meer strooivelden en natuurbegraven

Drachten wil meer strooivelden en natuurbegraven

De gemeente Smallingerland gaat verschillende strooivelden aanleggen op haar begraafplaaten. Op deze manier hoopt de gemeente in te spelen op de trend dat steeds meer mensen kiezen voor cremeren. Ook gaat de gemeente onderzoek doen naar natuurbegraven, dat meldt De Leeuwarder Courant.

De gemeente wil bij uitvaartcentrum De Wâldhof persoonlijke strooivelden aanleggen. Dit zijn vakken van 1 vierkante meter. Hier kan dan ook een gedenksteen op geplaatst worden. Ook op de begraafplaatsen De Slingehof en de Zuiderbegraafplaats wil de gemeente de mogelijkheden uitbreiden.

Naast de extra strooivelden doet de gemeente ook onderzoek naar natuurbegraven. De meeste begraafplaatsen in de omgeving raken vol en daarom kijk de gemeente naar alternatieven. De natuurbegraafplaats zou tussen Drachten en Opeinde moeten komen bij uitvaartcentrum De Wâldhof.

De gemeente overweegt ook om de begraafplaats Jezus Leeft in Drachtstercompagnie af te stoten. Hier vindt nog maar 1 begrafenis per jaar plaats, terwijl de helft van de begraafplaats leeg is.

Geen reactie's

Geef een reactie

Call Now Button