Geeske Bijlsma-Sinnema
✩Wergea, 11 januari 1929
† Ljouwert, 18 november 2021

2 Reactie's
 • Gerben Bijlholt
  Geplaatst op 18:05h, 22 november Beantwoorden

  Hie as bregewipper op de Hillebuorren altyd in noflik kontact mei frou Bijlsma-Sinnema,mooie en bysundere frou mócht har graach lije .
  Sterkte.
  Gerben Bijlholt.

 • Frans Hoekstra
  Geplaatst op 10:01h, 23 november Beantwoorden

  Vanmorgen de rouwkaart gevonden van Geeske Bijlsma, mijn nicht uit Warga; haar moeder was de zuster van mijn vader Johannes. De laatste jaren voor de uitbraak van Corona, organiseerden we elk jaar een familiedag waar Geeske ook steeds van de partij was. Ik heb elke keer veel met haar gesproken en ik herinner me haar als een vitale, hartelijke en vooral lieve vrouw; zorgzaam voor iedereen uit haar omgeving; scherp en intelligent tegelijkertijd. Ze verstond de kunst om te luisteren, eht te luisteren. Ze hield ongelooflijk veel van de natuur, net als mijn vader. Schreef zojuist een gedichtje dat ik heel goed bij haar vind passen:

  Yn’t wetter spegelje
  Wolken, loften, kei en gers.
  Boppe maitiidsblommen
  Sjongt hiel heech in ljurkje.
  En jûns, yn’t tsjuster,
  Ropt noch in lette skries
  Dat hy alles wit fan moarn
  En fan de nije dei.

  Frans

Geef een reactie

Call Now Button