Inspiratiedag Natuurbegraafplaats Hillig Meer in Eext

Inspiratiedag Natuurbegraafplaats Hillig Meer in Eext

Steeds meer mensen kiezen voor natuurbegraven en een duurzame uitvaart. Daarom organiseert Natuurbegraafplaats Hillig Meer in Eext op zondag 31 mei een Inspiratiedag. Van 11.00 uur ’s ochtends tot 17.00 uur ’s middags is het publiek welkom om kennis te maken met de mogelijkheden rondom een groene uitvaart en een eeuwige laatste rustplaats in de natuur.

Beheerder Chris Schreve van Hillig Meer licht toe: “Mensen kunnen op deze Inspiratiedag eigen ideeën opdoen. We laten zien hoe we de lokale natuur op een duurzame manier beheren en welke keuzes bij een groene uitvaart passen. Een natuurbegraafplaats is voor veel mensen een aantrekkelijke alternatief voor traditioneel begraven en cremeren. We merken dat steeds meer mensen deze duurzame gedachte delen.”

Natuurbegraven is in Nederland een relatief nieuwe manier van gedenken. Een natuurgraf is een eeuwige rustplaats, op een zelfgekozen plek in de natuur, waarbij nabestaanden niet worden geconfronteerd met onderhoud of verlenging van grafrechten.

Tijdens de Inspiratiedag wordt de oude bomenlaan van het Drentse landgoed ingericht als inspiratielaan. Samen met de beheerders en vrijwilligers van Hillig Meer laten duurzame leveranciers zien wat er wel en niet mogelijk is met biologisch afbreekbare urnen, waden, manden, kisten en gedenktekens. Men kan deelnemen aan diverse excursies en rondleidingen of zelf een wandeling maken over de natuurbegraafplaats. Ook zijn er onder andere lezingen van de notaris en praktische demonstraties, bijvoorbeeld van de ambachtelijke timmerlieden die milieuvriendelijke uitvaartkisten maken. Het gebruikte hout is afkomstig uit het duurzaam beheerd en FSC-gecertificeerd bos op het landgoed.

Natuurbegraafplaats Hillig Meer is opgericht om de plaatselijke natuur te behouden als erfgoed voor volgende generaties. Het gebied heeft vennen, heide, bossen en vijfduizend jaar oude grafheuvels. Het landgoed is deels natuurbegraafplaats en deels stiltegebied en kent een rijke lokale flora en fauna.

Geen reactie's

Geef een reactie

Call Now Button