Mei 2014 Nieuw Tomkeboekje: Dach leave pake Durk

Mei 2014 Nieuw Tomkeboekje: Dach leave pake Durk

De Stichting Humanistische Uitvaartbegeleiding in Fryslân heeft in samenwerking met uitgeverij Afûk een Tomkeboekje gemaakt met als titel Dach leave pake Durk. Tomke is een voorlees- en taalstimuleringsprogramma in het Fries voor peuters.

Verhaal

In het verhaal Dach leave pake Durk wordt de pake – opa – van Tomke ziek. Uiteindelijk sterft hij en Tomke maakt de uitvaart in het crematorium mee. In het boekje wordt verteld over de laatste reis van pake naar het crematorium, de plechtigheid met het wegglijden van de kist en het koffiedrinken met voor de kinderen een glaasje fris na afloop.

Presentatie
Het boekje zal op 12 mei gepresenteerd worden in het Yarden Crematorium in Goutum. Aanvang van het programma is 19.30 uur. Na een muzikaal intermezzo van Marcel Smit en Gerbrich van Dekken zal omstreeks kwart over acht het eerste exemplaar van dit bijzondere Tomkeboekje worden aangeboden aan Lutz Jacobi, lid van de Tweede Kamer voor de Partij van de Arbeid.

Handreiking voor ouders bij verdriet van kinderen
Ouders beschermen kinderen van nature het liefst tegen verdriet. Toch is gebleken dat het belangrijk is om kinderen te betrekken bij verdrietmomenten, hen voor te bereiden op wat ze te zien krijgen en eerlijk en duidelijk te zijn als kinderen vragen hebben. De Stichting Humanistische Uitvaartbegeleiding hoopt dat dit Tomkeboekje daarbij tot steun zal zijn.

Verkrijgbaar bij Uitvaartzorg Bijlsma

Geen reactie's

Geef een reactie

Call Now Button