Nieuw crematorium in Dokkum

Nieuw crematorium in Dokkum

DOKKUM – De Begrafenis- en Crematievereniging Dokkum en Omstreken gaat in samenwerking met beoogd exploitant Respectrum Crematoria Dokkum een crematorium in Dokkum realiseren. Het nieuwe zelfstandige crematorium gaat deel uitmaken van Respectrum Crematoria en wordt in nauw overleg met de uitvaartvereniging tegen het huidige uitvaartcentrum aan de Rondweg West aangebouwd.

Het crematorium krijgt een uitstraling, die past bij het gebied. Bovendien wordt er in het ontwerp veel aandacht geschonken aan duurzaamheid. Zo krijgt de moderne ovenruimte een speciaal filter en duurzame technische installaties met onder andere zonnepanelen.

Tijdens de Algemene Ledenvergadering zijn de leden op de hoogte gebracht. Dinsdagmiddag 26 april heeft de uitvaartvereniging samen met Respectrum Crematoria ook de omwonenden geïnformeerd over de plannen. De initiatiefnemers willen zoveel mogelijk rekening houden met de wensen van de leden en de belangen van omwonenden.

De gemeente vindt een crematorium een voorziening die past bij een regiostad en staat dan ook positief tegenover de plannen, mits deze in goed overleg met de betrokkenen worden gerealiseerd en er aan de milieueisen wordt voldaan.

Volgens directeur Bert van der Weide van Respectrum gaat het nieuwe Crematorium sterk inzetten op klantwaardigheid. ,,Het is niet voor niets dat we juist kleinere crematoria willen bouwen. Afscheid nemen is de meest ingrijpende en intieme emotie die we kennen. Onze eerste vraag aan nabestaanden hoort niet te zijn voor welke uitvaartplechtigheid ze komen. Liever heten wij onze gasten waardig welkom met een respectvol uitgesproken condoleance. Overigens verstaan wij onder klantwaardigheid ook het uitgebreid en – waar dat gewenst is – op afspraak beantwoorden van vragen over cremeren.”

Volgens van der Weide kiezen ook in het noorden en oosten van Nederland steeds meer mensen voor een crematie. ,,Hier moet nu nog ver (Drachten, Leeuwarden, Groningen) voor worden gereden. Maar zeker een gemeente als Dongeradeel hoort die voorziening binnen de gemeentegrenzen te hebben. Vanaf het eerste moment dat de Uitvaartvereniging en Respectrum de plannen kenbaar maakten, kregen we veel medewerking van alle betrokken instanties.”
– See more at: link

Geen reactie's

Geef een reactie

Call Now Button