Nieuw uitvaartcentrum en crematorium in Dokkum

Nieuw uitvaartcentrum en crematorium in Dokkum

Op 24 oktober jl. vond een extra Algemene Ledenvergadering plaats van Begrafenis- en Crematievereniging Dokkum en Omstreken. Tijdens deze vergadering hebben de leden ingestemd met de overname van het uitvaartcentrum en de bouw van een nieuw crematorium door Respectrum Crematoria B.V.

Al enige tijd zijn Begrafenis- en Crematievereniging Dokkum en Omstreken en Respectrum Crematoria B.V. in gesprek over de komst van het crematorium en de overname van het uitvaartcentrum. Met de uitkomst van de Algemene Ledenvergadering is dat nu een feit. Bert van der Weide, algemeen directeur van Respectrum Crematoria is blij met de instemming van de leden. ‘Dit levert ook louter voordelen op voor alle betrokkenen. Kijk ik bijvoorbeeld naar de leden van de vereniging, dan zijn die nu én in de toekomst verzekerd van een, zoals wij dat noemen, klantwaardige dienstverlening.’ Ook Marten van der Kloet, voorzitter van de Begrafenis- en Crematievereniging is verheugd: ‘Zowel het verzorgen van uitvaartplechtigheden als het beheer van het uitvaartcentrum dragen we met een gerust hart over aan Respectrum Crematoria.

Aanbouw voor crematorium
Door de aanbouw van een nieuw crematorium komt Respectrum tegemoet aan de toenemende vraag naar crematies in en rond de wijde omgeving van Dokkum en de wens van de Begrafenis- en Crematievereniging Dokkum e.o. In het nieuwe crematorium wordt een kwalitatief hoogwaardige en compacte oven mét filterinstallatie geïnstalleerd.

Naast de aanbouw neemt Respectrum ook het uitvaartcentrum over. Het uitvaartcentrum wordt inpandig ingrijpend verbouwd en opnieuw gestoffeerd en gemeubileerd.

Over Begrafenis- en crematievereniging Dokkum en Omstreken
De Begrafenis- en Crematievereniging Dokkum en Omstreken is in 1977 ontstaan uit een fusie tussen de uitvaartvereniging in Dokkum en die van een aantal omliggende dorpen. Daarmee heeft de vereniging al een lange geschiedenis. De vereniging in haar huidige vorm heeft als statutair doel om op basis van vrijwilligheid, onderlinge solidariteit en nabuurschap, onderlinge hulp te verlenen op het gebied van uitvaarten, zonder dat er daarbij sprake is van winstbejag. De Begrafenis- en Crematievereniging Dokkum en Omstreken is lid van de Federatie van Uitvaartverenigingen in Friesland die op haar beurt weer is aangesloten bij het Landelijke Samenwerkingsverband NARDUS.

Over Respectrum Crematoria B.V.
Respectrum Crematoria B.V. is nieuw in de Nederlandse en Duitse uitvaartbranche en zet sterk in op klantwaardigheid en duurzaamheid. Respectrum wil meerdere kleinere, maar volwaardige crematoria realiseren in Noordoost-Nederland en Noordwest-Duitsland. Begin 2016 al startte Crematorium De Lariks in Hardenberg met haar dienstverlening. Naast de plannen voor een nieuw crematorium in Dokkum zijn er nog vergevorderde plannen voor nieuwe crematoria in Eelderwolde, Steenwijk en in het Duitse Lingen.

Geen reactie's

Geef een reactie

Call Now Button